MENUKAART

Welkom bij Het Amsterdamse Proeflokaal, hét grootste, meest bijzondere proeflokaal van Amsterdam met een agenda vol culinaire en culturele events. Wij willen mensen inspireren om meer met anderen samen te doen en willen ze verrassen op het gebied van eten, drinken en entertainment.

LUNCHkaart

Vroege vogels

VERS GEBAKKEN GRANOLA (V)

5
Met biologische yoghurt en vers fruit.

CROISSANT

v.a. 3.5
Naturel | jam | kaas | ham

Bij de koffie

APPELTAART ‘IMPERIUM’

4.5
Vers gebakken appeltaart met kaneel en slagroom.

GEBAK UIT DE VITRINE

5.5
Ongelofelijk lekkere pastries met een Zuid-Amerikaanse twist van de “Amsterdamse Baking Company”.

Broodjes

BROODJE AVOCADO (V)

8.5
Met een gepocheerd ei, gedroogde aceto tomaatjes en tuinkers. Vegetarisch en vegan te bestellen.

STEAK SANDWICH

9.5
Een echte topper met rucola, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en gebakken ei.

BROODJE KROKET

6.5 / 8.5
1 of 2 kalfskroketten op zuurdesembrood met Zaanse mosterd.

BROODJE ZALM

8.5
Huisgemaakte tartaar van zalm met venkelsalade, kappertjes en mierikswortelmayonaise.

Eiergerechten

PROEVER-EI-TJE

11.5
Proef het ei op zijn best - hierna wil je nooit meer anders! Gepocheerd ei met gerookte zalm en hollandaisesaus, eiermuffin met truffel en een boerenomelet.

OMELET

v.a. 9.5
Kaas | ham | rosbief | spek | zalm | boerenomelet

UITSMIJTER

v.a. 9.5
Kaas | ham | rosbief | spek | zalm Wil je het meegebakken? Dat doen we graag.

BIJGERECHTEN

WITTE RIJST

3

GEMENGDE SALADE

4.5

ZOETE AARDAPPEL FRIET

5.5

PARMEZAANSE FRITES MET TRUFFELMAYO

6.5

FRITES UIT ZUYD

4.5

Salades

“RICHE” PROEVERIJ VAN VIS

18.5
Gemengde salade met zalm, tonijn, makreel, garnalen en een gepocheerd ei.

CAESAR SALADE

14.5
Little gem sla met caesar dressing, ansjovis, krokante kip en Parmezaanse kaas.

HOLLANDSE BURRATA (V)

13.5
Verse burrata van buffelmelk, courgette linten, amandel en tomatenchutney.

OVER DE GRENS

FISH AND CHIPS

13.5
Een ware klassieker, met doperwten, friet en remouladesaus.

LINGUINI TOMAAT (V)

8.5
Verse pasta met tomatensaus, verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

PASTA MET TRUFFEL (V)

10.5
Verse pasta met paddenstoelen, truffelsaus en Parmezaanse kaas.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

FLAMMKUCHEN

12.5
Knapperig en waanzinnig lekker. Welke kies jij?
- Spek, rode ui, peterselie
- Zalm, kappertjes, bieslook
- Peer, walnoot, blauwe kaas (V)

SPECIALITEITEN

ONZE 4 ‘PROEF’BURGERS

Er is maar weinig zó lekker als een
echt goede hamburger. En wij hebben er maar liefst 4! Dagelijks vers bereid met alleen de beste ingrediënten.

CLASSIC BEEFBURGER

9.5
Klassieke burger van 100% rundvlees met onze geheime hamburgersaus, verse sla, tomaat, cheddar, bacon en uienringen.

VEGAN BURGER (V)

8.5
Smaakvolle burger gemaakt van rode biet en zwarte bonen. De bijzondere bereiding en het gebruik van havermout geeft deze burger een aangename textuur. De frisse piccalillysaus maakt hem onvergetelijk. Vegan is zo gek nog niet!

VISBURGER

9.5
Een burger gemaakt van witvis met een licht Aziatisch tintje. De zoet- zure komkommer, het bosuitje en de licht pittige chilisaus maken het feestje compleet.

KIPSATÉ BURGER

9.5
Gemarineerde en gepaneerde malse kippendijen, arjar en lente-ui, gecombineerd met onze huisgemaakte pindasaus. De knapperige taugé en de krokante uitjes maken dit een van onze favorieten!

BORRELKAART

SAMEN PROEVEN

FLATBREAD

6
Uit de pizza-oven met dips

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU KOUD

10.5
Oude kaas, ossenworst, leverworst, grillworst en Amsterdams zuur.

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU WARM

12.5
Bitterballen, kipkrokantjes, kaastengels, bieten ballen

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU HEALTHY (V)

10.5
Wortel, bleekselderij, rettich, cherrytomaat, hummus, olijven en amandelen

FLATBREAD SARDINES

10.5
Met sardines en olijven.

Lekker bij de borrel

VISKOEKJES

8.5
Huisgemaakte viskoekjes met zoete licht pittige chilisaus mayonaise.

BITTERBALLEN (6)

6.5
Oma Bobs bitterballen met mosterd.

KIPKROKANTJE (6)

6.5
Verse kipkrokantjes met teriyaki saus.

KAASTENGELS (6)

7.5
Krokante kaasstengels uit de frituur met zoete licht pittige chilisaus.

BIETENBALLEN (6)

6.5
Bieten bitterballen met rucolamayonaise.

OLIJVEN EN AMANDELEN

5
Grote olijven en gebrande amandelen.

Dinerkaart

Dagelijks vanaf 17.00 uur. Onze keuken sluit om 22.00 uur.

Van het slagersblok

Voorgerechten

CARPACCIO

12.5
Met hazelnootmayonaise, Reypenaer kaas, truffelvinaigrette, rucola, croutons en gebruneerde hazelnoot.

STEAK TARTARE

100gr. 12.5 / 180gr. 18.5
Van DubbelDoel rund met gemarineerde bundelzwam, crème van eigeel, krokante kippenhuid, augurk, oude kaas en gedroogde kappertjes.

Hoofdgerechten

BIO HOLLANDSE HOENDER

18.5
Hazelnoot polenta, gestoofde spitskool, bundelzwam en hollandaisesaus

LAMSRACK

22.5
Hazelnoot polenta, gestoofde spitskool, bundelzwam en hollandaisesaus

HOLLANDSE BAVETTE

21.5
DubbelDoel rund met Hollandse kropsla, krokante aardappel en bacon vinaigrette.

DRY AGE RIBEYE 250GR

32
Hollandse kropsla, krokante aardappel en bacon vinaigrette.

Bijgerechten

WITTE RIJST

3

GEMENGDE SALADE

4.5

ZOETE AARDAPPEL FRIET

5.5

PARMEZAANSE FRITES MET TRUFFELMAYO

6.5

FRITES UIT ZUYD

4.5

Uit de tuin

Voorgerechten

OKONOMIYAKI (V)

9.5
Hartige Japanse pannenkoek met witte kool, lenteui, wortel, gedroogde paddenstoel, bieslook en soja.

Hoofdgerechten

GEROOSTERDE BLOEMKOOL (VGN)

14.5
Paarse bloemkool met warme piccalilly, Romanesco, wortel, zilverui, en gerookte amandel.

GNOCCHI (V)

15.5
Bereidingen van knolselderij met truffelaardappel, schuim en krokante Parmezaan.

Van de vismarkt

Voorgerechten

CORVINA Y GAMBA

12.5
Bereid als ceviche met tijgermelk, grapefruit, avocado, jalapeño, wortel en radijs.

ZALM

9.5
Huisgemarineerd met Bobby’s gin. Geserveerd met aardappel- salade, gemarineerde venkel en peterselie-vinaigrette.

Hoofdgerechten

KABELJAUW

19.5
Bleekselderij, venkel, aardappel en bouillabaissesaus

ZEEBRASEM

19.5
Met Dashi bouillon, paksoi, shiitake en rettich

ZEETONG (500GR.)

38.5
In de roomboter gebakken met frites Uit Zuyd en gemengde salade.

Onze ‘4’Proef Burgers

Er is maar weinig zó lekker als een
echt goede hamburger. En wij hebben er maar liefst 4! Dagelijks vers bereid met alleen de beste ingrediënten.

CLASSIC BEEFBURGER

9.5
Klassieke burger van 100% rundvlees met onze geheime hamburgersaus, verse sla, tomaat, cheddar, bacon en uienringen.

VEGAN BURGER (V)

8.5
Smaakvolle burger gemaakt van rode biet en zwarte bonen. De bijzondere bereiding en het gebruik van havermout geeft deze burger een aangename textuur. De frisse piccalillysaus maakt hem onvergetelijk. Vegan is zo gek nog niet!

VISBURGER

9.5
Een burger gemaakt van witvis met een licht Aziatisch tintje. De zoet- zure komkommer, het bosuitje en de licht pittige chilisaus maken het feestje compleet.

KIPSATÉ BURGER

9.5
Gemarineerde en gepaneerde malse kippendijen, arjar en lente-ui, gecombineerd met onze huisgemaakte pindasaus. De knapperige taugé en de krokante uitjes maken dit een van onze favorieten!

Over de grens

FISH AND CHIPS

13.5
Een ware klassieker, met doperwten, friet en remouladesaus.

LINGUINI TOMAAT (V)

8.5
Verse pasta met tomatensaus, verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

PASTA MET TRUFFEL (V)

10.5
Verse pasta met paddenstoelen, truffelsaus en Parmezaanse kaas.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

FLAMMKUCHEN

12.5
Knapperig en waanzinnig lekker. Welke kies jij?
- Spek, rode ui, peterselie
- Zalm, kappertjes, bieslook
- Peer, walnoot, blauwe kaas (V)

Nagerechten

PAVLOVA

7
Eiwitschuim, amarena-kersen, koekkruimels en yoghurtijs.

WARM CHOCOLADE TAARTJE

7
Witte chocolade crumble en vanille-roomijs.

BOLLETJE IJS

2.5
Ambachtelijk bereid ijs van Da Vinci

KAASPLANK

12.5
Kazen van Fromagerie l’Amuse, geselecteerd op rijpheid en smaak.
Alle ruimte voor gezelligheid!