MENUKAART

Welkom bij Het Amsterdamse Proeflokaal, hét grootste, meest bijzondere proeflokaal van Amsterdam met een agenda vol culinaire en culturele events. Wij willen mensen inspireren om meer met anderen samen te doen en willen ze verrassen op het gebied van eten, drinken en entertainment.

LUNCHkaart

Bij de koffie

MUFFINS

3.5

BROWNIE

3.5

APPELTAART ‘IMPERIUM’

4.5
Vers gebakken appeltaart met kaneel en slagroom.

Eiergerechten

PROEVER-EI-TJE

12
Gepocheerd ei met gerookte zalm, frittata en een boerenomelet

OMELET OF UITSMIJTER

v.a. 9.5
Kaas | ham | spek | zalm | boeren

SOEPEN

SOEP VAN DE WEEK

8
Kijk op het krijtbord of vraag aan ons personeel.

SANDWICHES

Keuze uit wit of bruin desembrood

GEROOKTE ZALM

12
Zwarte knoflook, bieslookmayonaise, bleekselderij, olijven en citroen

AVOCADO

12
Fetakaas, zure sjalot en bieslookmayonaise

“PHILLY” CHEESE STEAK

12
Ribeye met gesmolten cheddar en uitjes

KALFSKROKETTEN

12
2 kalfskroketten met Zaanse Mosterd

BIJGERECHTEN

FRITES UIT ZUYD

4.5

TRUFFELFRITES MET PARMEZAANSE KAAS

6.5

ZOETE AARDAPPEL FRIET

5.5

GROENE SALADE

5

MaaltijdSalades & wraps

WRAP VIETNAMESE GAMBA’S

12
Taugé, komkommer, koriander, winterpeen, pinda’s en een Vietnamese dressing

WRAP MAROKKAANSE KIP

12
Spinazie, amandelen, abrikoos en een limoen sumak dressing

WRAP HUMMUS

10
Bieslook mayonaise, little gem, kikkererwten en zure sjalot

MAROKKAANSE KIPSALADE

14.5
Gemarineerde kip, couscous, spinazie, amandelen, abrikoos en een limoen sumak dressing

VIETNAMESE GAMBA SALADE

14.5
Gemarineerde gamba’s, taugé, komkommer, koriander, winterpeen, pinda’s en een Vietnamese dressing

HALLOUMI SALADE

13.5
Gegrilde halloumi, artisjokhart, kikkererwten, zure sjalot en quinoa en een limoen sumak dressing

FLAMMKUCHEN

FLAMMKUCHEN

12.5
Knapperig en waanzinnig lekker. Welke kies jij?
- Spek, rode ui, peterselie
- Zalm, kappertjes, bieslook
- Peer, walnoot, blauwe kaas (V) - Chocolade en noten

Japanse keuken

POKE BOWL

ZALM

12.5
Sushirijst, rode ui, avocado, wakame, sojabonen en gember
Supplement Miso soep 3.5

CHICKEN TERIYAKE

12.5
Sushirijst, rode ui, avocado, wakame, sojabonen en gember
Supplement Miso soep 3.5

TOFU

11
Sushirijst, rode ui, avocado, wakame, sojabonen en gember
Supplement Miso soep 3.5

SOEPEN

MISO

5

SPICY MISO VIS

7

SET MIXES

SUSHI & SASHIMI

20
Sushi, Sashimi, Soep, Kleine salade en Wakame

NIGIRI (6 ST.)

12
Tonijn, Zalm, Hamachi, Coquille en Paling

Dinerkaart

Dagelijks vanaf 17.00 uur. 

Voorgerechten

ZALM

9.5
Huisgemarineerd met Bobby’s gin. Geserveerd met aardappel- salade, gemarineerde venkel en peterselie-vinaigrette.

RENDANG STEAK TARTARE

12
Kokos, krokante sjalot en limoen

MISO AUBERGINE

9
Gepofte rijst, bosui, sesamzaad en taugé

BURGERS

CLASSIC BEEFBURGER

12
100% runderburger met “Proef” saus, little gem, rode ui, cheddar en bacon

KROKANTE KIPBURGER

12.5
Kippendijenburger met bieslookmayonaise, shii take, tauge en rode ui

KABELJAUWBURGER

12.5
Kabeljauwstaart met zwarte knoflookmayonaise, zure sjalot en komkommer

SMOKEY AVOCADOBURGER

11.5
Truffelmayonaise met courgette, paprika en tonkatsu

HOOFDGERECHTEN

FISH & CHIPS

18
Doperwten, frieten en ravigottesaus

PASTA

WEEKPRIJS
Wisselend in het seizoen

KOOLRABI

16
Hazelnoten, knolselderij, kumquat en beurre blanc

GEKONFIJTE EEND

20
Chinese koolsalade, shiitake, gefrituurde rijst en saus van sinaasappel

Bijgerechten

FRITES UIT ZUYD

4.5

TRUFFELFRITES MET PARMEZAANSE KAAS

6.5

ZOETE AARDAPPEL FRIET

5.5

GROENE SALADE

5

SUSHI & MIX

CALIFORNIA ROLL

6 / 11
Krab, advocado, komkommer

SUSHI & SASHIMI

20
Sushi, Sashimi, Soep, Kleine salade en Wakame

NIGIRI (6 ST.)

12
Tonijn, Zalm, Hamachi, Coquille en Paling

ZALM AVOCADO

6 / 11
Gebrand en spicy mayonaise

KROKANTE GAMBA

6 / 11
Krulsla en teriyaki

“TSUKUNE” TERIYAKI

6 / 11
Krulsla en avocado

SASHIMI

12
Tonijn, Zalm, Hamachi en Coquille

SMALL DISHES

GYOZA (5 ST.)

8
Bosui en Yuzu sojasaus

TAKOYAKI (6 ST.)

8
Tonkatsu, bonito, zeewierpoeder en japanse mayonaise

TEMPURA MIX

7
Aubergine, courgetti en baby mais

NAGERECHTEN

AFFOGATO

6
vanille ijs - espresso

FLAMMKUCHEN

10.5
chocolade - noten

TIRAMISU

10
sinaasappel – cacao - mascarpone

‘PROEF’ IJS DESSERT (3 bollen ijs)

8.5
crumble – zoet - fris
Alle ruimte voor gezelligheid!