MENUKAART

Welkom bij Het Amsterdamse Proeflokaal, hét grootste, meest bijzondere proeflokaal van Amsterdam met een agenda vol culinaire en culturele events. Wij willen mensen inspireren om meer met anderen samen te doen en willen ze verrassen op het gebied van eten, drinken en entertainment.

LUNCHKAART

Vanaf 28 april 2021 mogen we ons terras weer openen. We hebben er heel veel zin in. Daarom hebben we een speciale menukaart gemaakt met een mix van onze lekkerste gerechten.

Wil je na 18.00 nog wat meenemen naar huis?
Een deel van onze kaart is ook als take-away verkrijgbaar.

Vroege vogels

ZOMERSE SMOOTHIE

4.5
Dagelijks wisselend en vers bereid.

VERS GEBAKKEN GRANOLA (V)

5
Met biologische yoghurt en vers fruit.

CROISSANT

v.a. 3.5
Naturel | jam | kaas | ham

Bij de koffie

APPELTAART ‘IMPERIUM’

4.5
Vers gebakken appeltaart met kaneel en slagroom.

GEBAK UIT DE VITRINE

5.5
Ongelofelijk lekkere pastries met een Zuid-Amerikaanse twist van de “Amsterdamse Baking Company”.

Broodjes

BROODJE AVOCADO (V)

8.5
Met een gepocheerd ei, gedroogde aceto tomaatjes en tuinkers. Vegetarisch en vegan te bestellen.

STEAK SANDWICH

9.5
Een echte topper met truffelmayonaise en gebakken ei.

BROODJE KROKET

6.5 / 8.5
1 o f 2 kalfskroketten op zuurdesembrood met Zaanse mosterd.

BROODJE ZALM

8.5
Huisgemarineerde tartaar van zalm met venkelsalade en mierikswortelmayonaise.

Eiergerechten

PROEVER-EI-TJE

11.5
Proef het ei op zijn best - hierna wil je nooit meer anders! Gepocheerd ei met gerookte zalm en hollandaisesaus, eiersalade met truffel en een boerenomelet.

OMELET

v.a. 9.5
Kaas | ham | rosbief | spek | zalm | boerenomelet

UITSMIJTER

v.a. 9.5
Kaas | ham | rosbief | spek | zalm Wil je het meegebakken? Dat doen we graag.

BIJGERECHTEN

WITTE RIJST

3

GEMENGDE SALADE

4.5

ZOETE AARDAPPEL FRIET

5.5

PARMEZAANSE FRITES MET TRUFFELMAYO

6.5

FRITES UIT ZUYD

4.5

Salades

CAESAR SALADE

14.5
Romaine sla met caesar dressing, ansjovis, kip en krokante Parmezaanse kaas.

HOLLANDSE BURRATA (V)

13.5
Verse burrata van het befaamde Hollands Kaashuis, courgette linten, amandel en tomatenchutney.

OVER DE GRENS

LINGUINI TOMAAT (V)

8.5
Verse pasta met tomatensaus en verse basilicum.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

PASTA MET TRUFFEL (V)

10.5
Verse pasta met paddenstoelen en truffel.

Supplement vis van de dag +6,5
Supplement gegrilde bavette +6,5

FLAMMKUCHEN

12.5
Knapperig en waanzinnig lekker. Welke kies jij?
- Spek, rode ui, peterselie
- Zalm, kappertjes, bieslook
- Peer, walnoot, blauwe kaas (V)

SPECIALITEITEN

STEAK TARTARE

18.5
Van DubbelDoel rundvlees met gemarineerde bundelzwam, crème van eigeel, krokante kippenhuid, augurk en gedroogde kappertjes.

KLASSIEKE ASPERGES

21.5
Met boerenham, ei, krieltjes, peterselie en boterjus.

ASPERGES ZALM

21.5
Met lauwwarme gerookte zalm, ei, krieltjes, peterselie en boterjus.

ONZE 4 ‘PROEF’BURGERS

Er is maar weinig zó lekker als een
echt goede hamburger. En wij hebben er maar liefst 4! Dagelijks vers bereid met alleen de beste ingrediënten.

CLASSIC BEEFBURGER

9.5
Klassieke burger van 100% rundvlees met onze geheime hamburgersaus, verse sla, tomaat, cheddar en uienringen.

VEGAN BURGER (V)

8.5
Smaakvolle burger gemaakt van rode biet en zwarte bonen. De bijzondere bereiding en het gebruik van havermout geeft deze burger een aangename textuur. De frisse piccalillysaus maakt hem onvergetelijk. Vegan is zo gek nog niet!

VISBURGER

9.5
Een burger gemaakt van witvis met een licht Aziatisch tintje. De zoet- zure komkommer, het bosuitje en de licht pittige chilisaus maken het feestje compleet.

KIPSATÉ BURGER

9.5
Gemarineerde en gepaneerde malse kippendijen gecombineerd met onze huisgemaakte pindasaus. De knapperige taugé en de krokante uitjes maken dit een van onze favorieten!

BORRELKAART

SAMEN PROEVEN

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU KOUD

10.5
Oude kaas, ossenworst, leverworst en Amsterdams zuur.

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU WARM

12.5
Bitterballen, kipkrokantjes, kaastengels, bieten ballen

AMSTERDAMS PROEFPLATEAU HEALTHY (V)

  • 10.5
Wortel, bleekselderij, rettich, cherrytomaat, hummus, olijven en amandelen

FLATBREAD

10.5
Met sardines en olijven.

Lekker bij de borrel

VISKOEKJES

8.
Huisgemaakte viskoekjes met zoete licht pittige chilisaus mayonaise.

BITTERBALLEN (6)

6.5
Oma Bobs bitterballen met mosterd.

KIPKROKANTJES (6)

7.5
Kipkrokantjes met teriyaki saus.

KAASTENGELS (6)

7.5
Krokante kaasstengels uit de frituur met zoete licht pittige chilisaus.

Bietenballen (6)

7.5
Bieten bitterballen met rucolamayonaise.

OLIJVEN EN AMANDELEN

5
Groene olijven en gebrande amandelen.
Alle ruimte voor gezelligheid!