PROEFLOKAAL

Bij Het Amsterdamse Proeflokaal kan je heerlijk eten en drinken. Proeven staat voor ons gelijk aan ‘verrast worden’. Dit is vertaald in een menukaart met mooie vlees-, vis- en groentegerechten waarbij onze gasten zelf kunnen aangeven hoe het hoofdgerecht wordt aangekleed. Kwaliteit en passie zijn de basisingrediënten.

Onze keuken

Onze brigade weet wat nodig is om op het hoogste niveau te koken. Na jaren fine dining ligt de focus nu op ‘mooie, toegankelijke gerechten’. Het Amsterdamse Proeflokaal richt zich op een breed publiek, op mensen die blij worden van lekker eten en drinken, op mensen die het fijn vinden om een plek te hebben waar je elk moment van de dag kunt binnenwandelen.       

 

Onze culinaire huisgenoten

In ons proeflokaal stellen we je graag voor aan onze culinaire huisgenoten. Wij doen namelijk niet alles zelf maar werken bewust samen met andere partijen met een culinaire passie. Dat zijn soms gevestigde namen, soms nieuwkomers. Wij willen niet per sé alles zelf doen maar bieden onze huisgenoten een podium, kookfaciliteiten en hulp bij de groei van hun onderneming. Dat vinden we belangrijk. Wij willen een springplank zijn voor culinair talent.

Ontdek nieuwe smaken,
ontmoet nieuwe mensen, laat je verrassen!

BAR

De bar van Het Amsterdamse Proeflokaal is relaxed en ongedwongen. Het is de ideale bestemming voor een wijntje met vrienden, een zakelijk gesprek of een gezellige borrel na werktijd. En er is genoeg ruimte voor grotere groepen.

Wijn

Het Amsterdamse Proeflokaal heeft op de eerste verdieping meerdere wijnlokalen en twee grote klimaatkasten met een mooi assortiment van onze drie wijnpartners.

Bier

Bierliefhebbers zijn bij ons aan het juiste adres. We werken samen met Brouwerij ’t IJ en hebben bekende merken als Duvel, La Chouffe en Affligem op de tap. Op de eerste verdieping beschikken wij over een eigen Bierlokaal voor proeverijen en andere events. 

Koffie, thee en sappen

Lavazza is onze partner voor de koffie. De bar heeft verder een gevarieerd aanbod aan thee, frisdrank, sappen en smoothies.

Cocktails

Onze barkeepers serveren cocktails, van de lekkerste ‘classics’ tot verrassende eigen creaties. Diverse cocktails zijn ook in de virginuitvoering te krijgen.

 

Terras

Het Amsterdamse Proeflokaal beschikt over meerdere terrassen. Lekker ontspannen, alle vrijheid en gewoon doen we je wilt. Zelfs met grotere groepen kan je meestal nog last minute aanschuiven.  

Op het plein
Ons terras is jouw terras. Of het nou gaat om een zakelijke lunch, een aangeklede borrel of een diner met vrienden aan één van de extra lange picknicktafels. Geniet ervan.

Onder de luifel
Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een opvallende luifel met een enorme uitkraging. Het terras loopt vanaf het Stadionplein door tot onder de luifel. Dit is een heerlijk beschutte plek met meer privacy. Reserveer op mooie dagen en wij zetten de tafels alvast voor u klaar.

Onze partners

Bij Het Amsterdamse Proeflokaal werken we samen met verschillende partners. Zo werken we met bijvoorbeeld de Culinaire Academie, Wine Academy, ITC Academy en House of Hospitality. Door deze samenwerking staan we samen krachtig en bouwen we aan een gastvrije toekomst!

Reserveer een tafel